Gazpacho to tradycyjny, andaluzyjski chłodnik.... przepis tradycyjny znaleźć można m. in. TU
Tutaj na zdjęciu w formie niezmiksowanej, bo ta, jest czerwoną breją ;)
Kilka dojrzałych pomidorów
1 ogórek świeży
1 papryka świeża
1 cebula
2 ząbki czosnku
Kromeczka ciemnego pieczywa
Ulubione zioła
Woda (2-3 szklanki)
Sok z cytryny
Tabasco, Sól, Pieprz
Warzywa kroimy i wrzucamy do garnka, zalewamy wodą. Kiedy się obgotują wystarczy zmiksować, dodać sok z cytryny, tabasco, przyprawić. Jemy po ostudzeniu.
Nie wiem dlaczego NH proponuje obgotowanie.. w oryginale się tego nie robi, bo to zupa na zimno...
A może ja coś pomieszałam....
I dla koleżanki z kafeterii przypominam że dzień z gazpacho to:
śniadanie: 2 kromki z wędliną i warzywa
2 śniadanie: owoc lub 2
obiad: miska gazpacho i 200 g ryby
podwieczorek: owoc lub 2
kolacja: jak obiad
Przestawiam tu subiektywne wrażenia związane z odchudzaniem, również dawno temu z Naturhouse. Zachęciły mnie sukcesy innych. Teraz staram się po prostu zdrowo odżywiać, ze względu na genetyczne skłonności cholesterolowe. Przedstawione przepisy i zdjęcia są wykonane własnoręcznie przeze mnie. Zapraszam do lektury i podzielenia się swoimi doświadczeniami.
Złota myśl
"Nie każdy musi być chudy, najważniejsza jest akceptacja siebie, lecz niech nie będzie sztuczna oraz niech nie będzie pretekstem do zaniedbania zdrowia i powielania złych nawyków"
"Nie każdy musi być chudy, najważniejsza jest akceptacja siebie, lecz niech nie będzie sztuczna oraz niech nie będzie pretekstem do zaniedbania zdrowia i powielania złych nawyków"
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
A jakie są pozostałe dania w tej diecie? Tzn co na śniadanie, II śniadanie, podwieczorek i kolację? Oraz na ile osób wychodzi ta zupka? Dziękujże z góry za odp:)
OdpowiedzUsuń