Pomysł przekazany przez koleżankę Angelikę (...).
Kurczak jaki jest, każdy widzi. Obrany ze skóry i przyprawiony, pod nim leży kawał kapusty... Zabawne... Angelika zapierała się, że mówiła o kwaszonej kapuście, ja, że absolutnie nie było słowa kwaszona! Wzięłam zatem tą, którą miałam w lodówce - młodą surową. Wyszło smacznie, ale potem spróbowałam z kwaszoną. To dopiero super połączenie!!!!!
Próbujcie jak chcecie, ale to jest hicior!!
- Kurczak bez skóry
- Ulubione przyprawy (ja mam ekstra American Chicken) oraz zioła z parapetu
- Kapusta (kwaszona) kilogram
- Czosnek
Kurczaczka nacieramy przyprawami, dodajemy czosnek do środka i obok, ptaka kładziemy na kapuście i pieczemy ok 1,5 do 2 godzin w temperaturze 180 stopni C. Długość pieczenia zależy od wagi kurczaka.
Kurczak puszcza sos, kapusta mięknie i nabiera super smaku.
***Polecam też po prostu natarte przyprawą do kurczaka udka.***
MEGA!
To prawda, rewelacja!!!!!!! ja robię ze skórą, bo nie jestem na diecie. Rodzinka była równie zaskoczona co zachwycona
OdpowiedzUsuń