Danie uderzeniowe od Pani dietetyczki.
Tagiatelle z cukinii, papryki, z cieciorką i sosem ~vinegret.
Robiłam już kilkukrotnie, bo zasmakowało też mojemu mężczyźnie. Będzie to stałe danie letnie w moim menu.
- Cukinie 2 małe
- Papryka
- 6 pomidorków suszonych
- Puszka cieciorki
- Pomidor lub kilka pomidorków koktailowych (niekoniecznie)
- Oliwa - łyżka
- Woda - łyżka/dwie
- Starty ząbek czosnku
- Sól
- Ocet jabłkowy lub winny
Za pomocą mandoliny lub nożem kroimy cukinię w cienkie pasy, podobnie paprykę. Smażymy na patelni bez tłuszczu aż zmięknie. Dodajemy cieciorkę. Osobno robimy sos vinegret. Dodajemy cieciorkę i pokrojonego pomidora (lub pomidorki koktajlowe).
Mniam!
Mniam!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz