Złota myśl

"Nie każdy musi być chudy, najważniejsza jest akceptacja siebie, lecz niech nie będzie sztuczna oraz niech nie będzie pretekstem do zaniedbania zdrowia i powielania złych nawyków"

sobota, 6 września 2014

Cieciorka i tagliatelle z cukinii

Danie uderzeniowe od Pani dietetyczki.
Tagiatelle z cukinii, papryki, z cieciorką i sosem ~vinegret.
Robiłam już kilkukrotnie, bo zasmakowało też mojemu mężczyźnie. Będzie to stałe danie letnie w moim menu.


  • Cukinie 2 małe
  • Papryka
  • 6 pomidorków suszonych
  • Puszka cieciorki
  • Pomidor lub kilka pomidorków koktailowych (niekoniecznie)
na sos:
  • Oliwa - łyżka
  • Woda - łyżka/dwie
  • Starty ząbek czosnku
  • Sól
  • Ocet jabłkowy lub winny
Za pomocą mandoliny lub nożem kroimy cukinię w cienkie pasy, podobnie paprykę. Smażymy na patelni bez tłuszczu aż zmięknie. Dodajemy cieciorkę. Osobno robimy sos vinegret. Dodajemy cieciorkę i pokrojonego pomidora (lub pomidorki koktajlowe).
Mniam!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz