Złota myśl

"Nie każdy musi być chudy, najważniejsza jest akceptacja siebie, lecz niech nie będzie sztuczna oraz niech nie będzie pretekstem do zaniedbania zdrowia i powielania złych nawyków"

środa, 18 października 2017

Brukselka pieczona z jabłkiem, żurawiną i orzechami


Brukselka nie z wody, nie z bułeczką smażoną na maśle, a dietetyczna:)

Na 2 porcje

0,5 brukselki
1 jabłko pokrojone w kostkę
garść orzechów
garść żurawiny
oliwa, przyprawy (sól, pieprz, czosnek, zioła ulubione)
trochę płynnego miodu lub rozpuszczonego w wodzie - ok łyżki)

Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni.

Brukselkę kroimy na pół, przyprawiamy, skrapiamy oliwą i do pieca. Po 10-15 minutach mieszamy. Dodajemy jabłko, orzechy i żurawinę, polewamy miodem i dopiekamy do miękkości brukselki.
I już:)
Gdyby dodać tam kurczaka wyszłoby chyba ciekawie;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz