Złota myśl

"Nie każdy musi być chudy, najważniejsza jest akceptacja siebie, lecz niech nie będzie sztuczna oraz niech nie będzie pretekstem do zaniedbania zdrowia i powielania złych nawyków"

czwartek, 8 maja 2014

Rolada z indyka i szpinaku

Co zrobić z garścią szpinaku?


  • Polędwica z indyka
  • ok 250-300 gram szpinaku świeżego (może być mrożony)
  • Czosnek
  • Kawałek sera feta lub podobnego
  • pPrzyprawy

Szpinak na patelni bez tłuszczu podgrzać na odrobinie wody. Dodać sól/pieprz i jak zmięknie na końcu czosnek. Przestudzić.
Polędwicę z indyka rozbić dokładnie unikając dziur. Przyprawić niewielką ilością przyprawy do indyka lub innej. Ważne by niezbyt słonej.
Na polędwicy ułożyć szpinak i kawałki sera feta. Zwinąć w roladę i zawinąć w folię aluminiową.
Piec ok 30 minut w 180 st. C

 Porcja idealna na dwa obiady :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz