Złota myśl

"Nie każdy musi być chudy, najważniejsza jest akceptacja siebie, lecz niech nie będzie sztuczna oraz niech nie będzie pretekstem do zaniedbania zdrowia i powielania złych nawyków"

poniedziałek, 1 października 2012

Duszone warzywa jesienne

Pyszne, zdrowe, kolorowe. Czyszczenie lodówki.


  • Bakłażan
  • Cukinia
  • Cebula
  • Czosnek
  • Marchewka
  • Papryka
  • Pomidory sparzone bez skórki lub z puszki
  • Łyżka oliwy
  • Sól/Pieprz/Zioła

Na oliwie podsmaż cebulę i marchewkę i kolejno dodawaj pokrojone warzywa, łącznie z pomidorami. Przykryj przykrywką. Warzywa puszczą wodę, stworzy się sos. Jak już będą miękkie, przypraw do smaku.
Ja na okoliczność tej potrawy wykorzystuję pomidorki drugiej jakości, przejrzałe lub specjalnie kupuję przecenione tzw na zupę)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz