Złota myśl

"Nie każdy musi być chudy, najważniejsza jest akceptacja siebie, lecz niech nie będzie sztuczna oraz niech nie będzie pretekstem do zaniedbania zdrowia i powielania złych nawyków"

wtorek, 4 listopada 2014

Surówka z selera, marchwi i jabłka


Selera korzeniowego trzeba lubić. Zapominamy o tym, że jest bombą witaminową. Polecam na jesienne dni.


  • Nieduży seler
  • Marchewka
  • 2 jabłka
  • Garść rodzynek lub żurawiny
  • Garść orzechów włoskich
  • Sok z połowy cytryny
  • Jogurt grecki lub bałkański (gęsty)
  • Sól, pieprz, słodzik


Warzywa utrzeć na tarce (marchewka na małych oczkach), jabłka zakwasić sokiem z cytryny, by nie czerniały. Dodać orzechy i rodzynki, przyprawić i wymieszać z jogurtem. 

Jeszcze lepsza na następny dzień.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz