Przestawiam tu subiektywne wrażenia związane z odchudzaniem, również dawno temu z Naturhouse. Zachęciły mnie sukcesy innych. Teraz staram się po prostu zdrowo odżywiać, ze względu na genetyczne skłonności cholesterolowe. Przedstawione przepisy i zdjęcia są wykonane własnoręcznie przeze mnie. Zapraszam do lektury i podzielenia się swoimi doświadczeniami.
Złota myśl
"Nie każdy musi być chudy, najważniejsza jest akceptacja siebie, lecz niech nie będzie sztuczna oraz niech nie będzie pretekstem do zaniedbania zdrowia i powielania złych nawyków"
"Nie każdy musi być chudy, najważniejsza jest akceptacja siebie, lecz niech nie będzie sztuczna oraz niech nie będzie pretekstem do zaniedbania zdrowia i powielania złych nawyków"
niedziela, 13 maja 2012
Młoda kapusta
Młoda kapusta wiosenna to coś cudownego.. i wcale nie musi być robiona na oleju, maśle i takie tam...
Główka młodej kapusty
Cebula duża
Koperek
Łyżka oliwy
Jarzynka i pieprz do smaku
ewentualnie łyżka ketchupu lub koncentratu pomidorowego
W garnku na 1 łyżce oliwy podsmażamy cebulę pokrojoną w dość dużą kostkę. Dodajemy poszatkowaną kapustę i dolewamy szklankę, do dwóch, wody. Dodajemy jarzynkę lub kostkę rosołową. Dusimy mieszając co jakiś czas. Kiedy kapusta zmięknie próbujemy i doprawiamy, dodajemy koperek i ewentualnie wspomniane pomidorki.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz