Złota myśl

"Nie każdy musi być chudy, najważniejsza jest akceptacja siebie, lecz niech nie będzie sztuczna oraz niech nie będzie pretekstem do zaniedbania zdrowia i powielania złych nawyków"

niedziela, 13 maja 2012

Młoda kapusta


Młoda kapusta wiosenna to coś cudownego.. i wcale nie musi być robiona na oleju, maśle i takie tam...

Główka młodej kapusty
Cebula duża
Koperek
Łyżka oliwy
Jarzynka i pieprz do smaku
ewentualnie łyżka ketchupu lub koncentratu pomidorowego


W garnku na 1 łyżce oliwy podsmażamy cebulę pokrojoną w dość dużą kostkę. Dodajemy poszatkowaną kapustę i dolewamy szklankę, do dwóch, wody. Dodajemy jarzynkę lub kostkę rosołową. Dusimy mieszając co jakiś czas. Kiedy kapusta zmięknie próbujemy i doprawiamy, dodajemy koperek i ewentualnie wspomniane pomidorki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz