Złota myśl

"Nie każdy musi być chudy, najważniejsza jest akceptacja siebie, lecz niech nie będzie sztuczna oraz niech nie będzie pretekstem do zaniedbania zdrowia i powielania złych nawyków"

poniedziałek, 15 grudnia 2014

Kurczak w jogurcie

Kurczak bez skóry, marynowany w jogurcie i przyprawach po upieczeniu ma super smak, mięso jest wilgotne i delikatne.. mniam !!

  • Kilka udek czy innych elementów bez skóry
  • Jogurt 0,5 litra (ja miałam grecki)
  • 3-4 ząbki czosnku
  • przyprawy ulubione (można nadać daniu charakter indyjski, chiński itp.)
  • trochę chilli na zaostrzenia smaku.
Jogurt w naczyniu wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem, przyprawami. Mięso obtoczyć dokładnie w jogurcie i najlepiej zostawić na całą noc. Piec w zależności od ilości mięsa do miękkości, Kilka razy przekręcić.

Uprzedzam, że sos się trochę waży i jest kwaskowaty od jogurtu. Ale bardzo smaczny!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz