Powiedzmy że dietetyczna.. na w sobie ser topiony ale na porcję wychodzi go mało;)
- 500 g mięsa mielonego z indyka
- 1 marchew, 1 pietrucha, kawałek selera
- 100g serka topionego śmietankowego, a dla tych co się odchudzają - jogurt do zabielenia
- bulion lub rosół ok 1,5 l
Mięso mielone podsmażyć na patelni. W tym czasie pory pokroić w talarki, a marchew, pietruchę i seler zetrzeć na tarce.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Podsmażone mięso wrzucić do gara z rosołem, a na patelni
poddusić warzywa do miękkości. Dodać do zupy.
Jak zabulgocze dodać ziemniaki i gotować 15 minut.
Na koniec dodać serek topiony lub jogurt. Doprawić pieprzem, jarzynką czy inną
ulubioną przyprawą. SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz