Złota myśl

"Nie każdy musi być chudy, najważniejsza jest akceptacja siebie, lecz niech nie będzie sztuczna oraz niech nie będzie pretekstem do zaniedbania zdrowia i powielania złych nawyków"

niedziela, 13 maja 2012

Warzywa smażone z ziołami


Kolorowo, niezwykle smacznie, warzywa smażone mogą nie ociekać tłuszczem. Da się!


Cukinia
Cebula
Papryka
Pieczarki
1 łyżka oliwy
Zioła, 1 ząbek czosnku, jarzynka


Warzywa kroimy w 2 centymetrowe kawałki. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy, dodajemy cebulę i pieczarki, smażymy na ostrym ogniu. Ja lubię takie przesmażone warzywa, ale można również te warzywa udusić dodając wodę. Dodajemy paprykę i cukinię, i smażymy mieszając, aż warzywa zmiękną i się zezłocą (należy uważać by się nie spaliły), ewentualnie dodajemy trochę wody, która docelowo wyparuje. Na koniec przyprawiamy ziłami i zmiażdżonym ząbkiem czosnku

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz