Złota myśl

"Nie każdy musi być chudy, najważniejsza jest akceptacja siebie, lecz niech nie będzie sztuczna oraz niech nie będzie pretekstem do zaniedbania zdrowia i powielania złych nawyków"

wtorek, 20 maja 2014

Zupa krem z pieczarek


Zupkę zrobił mój kochany, starając się ugotować ją beztłuszczowo i małosolnie. Wygląda jak.... ale jest sycąca i smaczna.


  • Pieczarki
  • Cebula
  • Chudy rosół lub bulion z kostki
  • Warzywa rosołowe (ja lubię gotową mieszankę mrożoną)
  • Pieprz, czosnek, ulubione przyprawy
  • Natka pietruszki

Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na małej ilości oliwy. Odłożyć trochę do dekoracji. Podsmażyć również cebulę. Dodać do rosołu cebulę, większość pieczarek i warzywa. Gotować do miękkości. Ważne by nie było za rzadkie. Wszystko zblenderować. Podawać z pieczarkami które pozostały całe, natką pietruszki i kleksem jogurtu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz